Азот застосовується в процесах упаковки харчових продуктів, розливу негазованих напоїв, рослинних олій, захисту жировмісних продуктів від швидкого окислення, для створення інертного середовища всередині тари та збільшення термінів зберігання.

Основна функція та здатність азоту – утворювати пептидні зв'язки та формувати всю різноманітність білків, а також брати участь у складі безлічі біологічно активних гетероциклів.

Азот – Хімічний елемент № \ (7 \). Він розташований у VА групі другий період Періодичної системи хімічних елементів. На зовнішньому шарі атома азоту містяться п'ять валентних електронів, до його завершення не вистачає трьох електронів.

Азот застосовується для зберігання медикаментів, крові та кровозамінників, інших біологічних матеріалів. Використовують його для видалення бородавок та ерозії шийки матки. Азот Добре бореться з багатьма патологічними бактеріями, що робить його ефективним при обробці інструментів та обладнання.