Вторинна структура білка – це впорядкована будова поліпептидних ланцюгів, обумовлена ​​водневими зв'язками між групами С=О та N-H різних амінокислот. Третинна структура білка – це просторова конформація поліпептиду, що має вторинну структуру, та обумовлена ​​взаємодіями між радикалами.

Вторинна структура утворюється тільки за участю водневих зв'язків між пептидними групами: атом кисню однієї групи реагує з атомом водню другої, одночасно кисень другої пептидної групи зв'язується з воднем третьої і т.п.

Третинна структура білка виникає при взаємодії радикалів амінокислот, а також за рахунок дисульфідних містків, водневих та іонних зв'язків. Молекула білка набуває форми глобули (кульки). У деяких білків формується четвертинна структура.