Кагор (сухе вино) – французьке червоне сухе вино з регіону Кагор (Каор). Виготовляється з винограду сорту Мальбек.
В Молдові "Кагор»виробляють лише з винограду Каберне-Совіньйон. Вперше його розпочали виробляти на винзаводі «Чумай» 1945 р.
Найкращим кагором експерти Роскачества назвали такі торгові марки: «Фанагорія Fanagoria Кагор», лікерне вино із ЗДУ «Кубань. Таманський півострів» 2019; "Сонячна долина Кагор», лікерне вино із ЗДУ «Крим» червоне 2019; «Масандра Кагор Партеніт», лікерне вино із ЗДУ «Крим» (спеціальне вино) червоне 2019 року.
Справжній кагор повинен містити не менше 80 мг цукру на один кубічний дм, а вміст спирту має бути не менше 16%, а 15% і нижче – це звичайне столове вино. Він має бути насиченим гранатовим. Допускається легкий осад "винний камінь", але при цьому напій зберігає свій колір та прозорість.