На сьогоднішній день близько 60% від світового виробництва чистого кашеміру надходить з Китаю. Північна Монголія (регіон Китаю) віддає близько 20% і є другим найбільшим світовим виробником. Іран, Афганістан, Індія, Пакистан та кілька республік Центральної Азії виробляють залишок.
Найякіснішим кашеміром Зазвичай славляться виробництва Шотландії та Італії.
Дорогим кашемір виходить тому, що збирання та обробка сировини, як і в найдавніші часи проводиться практично вручну – тільки так можна отримати якісну нитку. Пух вичісується спеціальним гребенем, відчищається і відокремлюється від грубої вовни, потім сортується по довжині та товщині волокна.
М'якість – це основний критерій справжності кашеміру. Натуральний кашемір, у жодному разі, не може викликати свербіння або бути не приємним до тіла. Справа в тому що справжній кашемір м'який, завдяки своєму винятково тонкому волокну, діаметр якого менше 18,5 мкм.