У Японії та у Китаї шиітаке в основному вирощують на деревних полінах. Авторам вдалося виростити гриби на березовій стружці та на перемелених у садовому подрібнювачі гілках дерев та чагарників.

Шіїтаке родом з Далекого Сходу, частіше зустрічається у Китаї, Японії та Кореї. Плодоносне тіло зростає з весни до пізнього літа чи ранньої осені. Гриби шиїтаке зазвичай зростають групами і переважно зустрічаються у лісах, на гниючих деревах листяних порід.

Увага! Шіїтаке можуть викликати алергічну реакцію, тому є їх слід невеликими порціями. Вагітним жінкам ці гриби вживати в їжу не рекомендується, тому що їхня дія на плід ще не вивчена. Максимальна денна норма шиїтаке – 16-20 г сушених грибів або 160-200 г свіжих.

Шіїтаке потрібні в промисловості краси. Їхній екстракт допомагає боротися з акне, зморшками, пігментацією. Оздоровлення клітин печінки та підшлункової залози. Компоненти грибів корисні для боротьби із гепатитом.