B1, або тіамін, у великих кількостях міститься у свинині (без жиру), печінці, нирках, гречці, вівсянці, житньому хлібі. У трохи меншому обсязі – у висівках, лісових та волоських горіхах, дріжджах, квасолі, картоплі, кукурудзі, пророщених пшеничних зернах.28 Mar 2019

Найбільше його в дріжджах, бобових, нирках, печінці, хлібі грубого помелу, яєчному жовтку, яловичині, а також баранині. У невеликому обсязі він є в гречаній крупі, картоплі, рисі, гарбузі, квасолі, сочевиці, перці.

Молоко, кисломолочні продукти, яйця, субпродукти (печінка, нирки), червоне та біле м'ясо, риба (тунець, скумбрія, лосось), морепродукти (устриці, молюски), темно-зелені овочі (шпинат, капуста), буряк, картопля, авокадо , зернові каші, злаки, бобові (квасоля, боби, нут), горіхи, насіння, банани, цитрусові, кавуни, …

Вітамін B1 При дефіциті вітамін А B1 виникають різні порушення з боку нервової, серцево-судинної та травної систем. Щоб заповнити його недолік, включіть до раціону гречку, кукурудзу, кешью, сочевицю.