Вок з'являється в китайської кухні відносно недавно, близько двох тисяч років тому, з часів династії Хань.

Історія WOK'а Вигадали цю страву вже 2 тисячі років тому в Китаї, а популярність у всьому світі вона набула лише 100-200 років тому. До речі, раніше локшина WOK виглядала зовсім інакше.

Історія ВОК локшини налічує понад 2 тисячі років, а масове поширення та повагу рецепт отримав за останні 100-150 років. Її готують на особливій сковороді, від якої вона перейняла свою назву – Вок.

Вок – Кругла глибока китайська сковорода з опуклим дном маленького діаметру. Вок – Основа пересувного стелажу. ВОК – Абревіатура Всебілоруського об'єднаного козацтва. ВОК ++ (VOC++) – потоковий (stream) двигун для Веб-чатів.