Зберігати у вентильованих приміщеннях, що не мають сторонніх запахів, що виключають вплив прямих сонячних променів, при відносній вологості не більше 85 %. Після розтину пляшки зберігати у вертикальному положенні у щільно закритому вигляді не більше 6 місяців.

Лікер – це солодкий напій на основі бренді. Як і коньяк з віскі, його слід тримати в прохолодному темному місці, але не в холодильнику або морозилці. Під дією високих чи низьких температур кристалізується цукор, що утворює осад на дні.

Напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, лікери, портвейн, вермут, краще зберігати в холодильнику. На відміну від вина, міцні напої вже дистильовані та стабільні, вони більше не розвиваються.

За жодних обставин не зберігайте вино у холодильнику. Смак напою постраждає від низьких температур та постійних вібрацій.