Найкраще врожай зберігається у приміщенні, де температура повітря коливається від 0 до плюс 15 градусів. Така температура зберігається у льохах. Якщо температура буде нижчою за нуль, овочі почнуть підгнивати, а при занадто теплому повітрі — сохнути або проростати, якщо йдеться про коренеплоди.

Коренеплоди краще зберігати у кошиках або ящиках-клітинах з ґратчастим дном, зроблених з нещільно збитих дощок, місткістю 10-30 кг. Їх можна ставити штабелями по 4-6 прим. (наскільки дозволяє висота приміщення), але між ящиками поміщати рейки для кращої циркуляції повітря та газообміну.

Врожай коренеплодів зберігають у старих відрах, бочках або будь-якій іншій тарі прямо у землі. Овочі перекладають сіном чи листям, пересипають сухим піском чи золою. Сховища закопують врівень із землею, зверху насипають шар ґрунту або роблять подушку із сіна та плівки, щоб усередину не потрапила волога.