Велика кількість цього хімічного елемента міститься у таких видах риби, як лосось, короп, тунець, біла риба, тріска, скумбрія, сардини. Багато фосфору також в устрицях, креветках, мідіях та крабовому м'ясі.

Забороняються: сир, печінка, курка, гриби, горіхи, какао, шоколад, квасоля, петрушка, жовток, оселедець, кетова ікра, молочні, овочеві, фруктові супи, копченості, солона риба, картопля та овочі, крім зазначених нижче; овочеві консерви; копченості, соління; фруктові, ягідні та овочеві соки, м'ясні та кулінарні жири; …

У цілому нині продукти, багаті білком, також багаті і фосфором. М'ясо, птах, риба, яйця, молоко та зернові продукти є хорошими джерелами фосфоруа також кальцію. Найкраща абсорбція фосфору відбувається, коли кальцій і фосфор потрапляють в організм приблизно у рівних кількостях.