Кунжут активізує роботу мозку, допомагає при безсонні, покращує увагу та концентрацію, тому його варто включити до раціону при підвищених фізичних та розумових навантаженнях. Олія та насіння нормалізують роботу ШКТ і виводять токсини при отруєнні, а також знижують ризик захворіти на грип та застуду.Mar 11, 2019

Насіння кунжуту досить калорійні, тому вживати в їжу слід обережно. Оптимальною добовою нормою кунжуту для здорової людини вважаються 2-3 чайні ложки.

Достатньо з'їдати всього пару чайних ложок кунжутного насіння на день, щоб задовольнити добову потребу організму у кальції. Також кунжут містить багато білка, амінокислот, вітамінів А, В, С, E. Крім кальцію в кунжутному насінні велика кількість магнію, калію, заліза, фосфору.

І насіння, і олія кунжуту відбілюють зуби, видаляють наліт, сприяють зміцненню емалі Запобігає астмі та іншим респіраторним захворюванням, знімає спазми дихальних шляхів Забезпечує здоров'я травної системи, завдяки великій кількості клітковини Зміцнює кістки, завдяки цинку та кальцію