Амілосубтилін призначений для «розрідження» молекул крохмалю для подальшого перетворення їх у глюкозу. Одного грама ферменту амілосубтиліну достатньо для розрідження 1500 г крохмалю.
Подрібнену сировину залити теплою водою: на одну частину сировини 4 частини води, в якій попередньо розчинити фермент Амілосубтілін. Отриману суміш заварити при постійному перемішуванні за температури 70-80 градусів Цельсія, витримати 30-60 хвилин до розрідження.
Амілосубтілін – бактеріальний ферментний препарат, що містить альфа-амілазу: швидко знижує в'язкість розчинів крохмалю, тим самим забезпечуючи підготовку сусла до дії глюкоамілази.
Фермент глюкаваморин має мікробне походження та використовується для оцукрювання молекул крохмалю.Інструкція із застосування глюкаваморину
- Розвести Глюкаваморин (17-20 гр./10 кг. …
- Додати у сусло, витримати 30 хвилин, періодично помішуючи.