Вони допомагають відокремлювати частинки жиру або олії від води і запобігають їх нагромадженню, що у свою чергу допомагає уникнути засорів..

Для того щоб відокремити, зібрати та належним чином утилізувати жирову складову стоків із кухонних мийок кафе, ресторанів та технологічних стоків промислових підприємств, використовуються спеціалізоване обладнання. жировловлювачі.

Жировловлювач – це пристрій, що перешкоджає попаданню жирів та олій у каналізаційні труби та різні очисні споруди. Принцип роботи приладу полягає у відокремленні жирів від рідини. Це відбувається через те, що питома вага жирових відкладень значно менша за вагу води.

Жировловлювач працює за гравітаційним принципом: частинки жиру і масел завдяки своїй маленькій питомій вазі, яка менша за питому вагу води, піднімаються на поверхню і затримуються в камері сепарації спеціальними пластинами. Очищаючись від жирових домішок та великого сміття, вода проходить дві стадії.