Блендер насамперед призначений для подрібнення інгридієнтів, а міксер – для збивання та замішування тіста. Навіть занурювальний блендер, обладнаний насадкою-віночком, не зможе повноцінно замінити міксер, оскільки при тривалій роботі перегріватиметься.10 Oct 2018

Блендер добре перемішає коктейль і наколе лід, а ось міксер зможе збити напій у повітряну піну. Чим збивати крем: міксером чи блендером? Якщо крем має бути саме збитим (до повітряної піни), зручніше використовувати міксер. Якщо потрібно рівномірне змішування, можна використовувати обидва прилади.

Робочим елементом міксера є віночки, а головне завдання приладу — збивати і змішувати продукти. Наприклад, з його допомогою можна, можливо збити білки в крем або зробити збиті вершки. Також завдяки міксеру можна приготувати домашній майонез або дуже густе тісто.

Блендер, у свою чергу, здатний подрібнити не тільки фрукти та овочі, але навіть горіхи чи лід. Міксер не може виконувати функції блендера, в той час як блендер у деяких випадках успішно замінює міксер, з його допомогою можна збити крем, яйця чи соус, приготувати однорідні коктейлі чи смузі.