Дріжджі харчуються крохмалем і цукрами, що містяться в тісті, і повільно виробляють вуглекислий газ. Глютенова сітка розтягується і допомагає зберегти газ усередині тіста, за рахунок цього тісто піднімається. При нагріванні бульбашки повітря збільшуються в розмірах ще сильніше, і випічка піднімається.

Дріжджове тісто не піднімається, що робити?

  1. Потрібно налити в каструлю окріп і вкрити рушником. На неї поставити посуд із тестом і обернути рушником. …
  2. Спробуйте включити духовку на 40-50 градусів. …
  3. Можна укутати ємність рушником і поставити на плиту біля увімкненої конфорки.

Що робити, якщо тісто не піднялося – Чи можна з нього щось пекти або що потрібно зробити, щоб виправити помилку? Пекти з незмінного тіста, звичайно, можна, але пиріжки не будуть такими пишними. Вони не піднімуться ні під час смаження, ні у процесі запікання у духовці.