Де використовують мигдальне борошно? Борошно застосовують при приготуванні соусів, запіканок, паштетів, начинок для пирогів. Але найголовнішим інгредієнтом борошно є у французькій випічці: неможливо уявити без неї приготування десертів з марципану та франжипану, бісквітів та мигдальних тістечок.

Мигдальне борошно дає густішу консистенцію страв, робить випічку вологою та ніжною, не даючи тесту пересушитись у духовці. У борошно зберігаються всі корисні властивості мигдалю, вона показана для ослаблених хворих, алергіків та спортсменів.

Звичайно, мигдальне борошно не зможе повністю замінити пшеничну, через різницю в текстурі і низьких склеювальних властивостей. Вона підійде для ніжної, трохи пухкої випічки, де тісто не повинно бути дуже щільним. Крім того, мигдальне борошно – Ідеальне безглютенова панування для м'яса, птиці та риби.

Мигдаль містить більше вуглеводів, ніж горіх макадамії. Тому борошно з цього горіха особливо гарна для палео-дієти чи будь-якого іншого здорового плану харчування. Використати просто: замініть мигдальне борошно рівноцінною кількістю цього аналога (пропорція – 1:1).