Грог подають до столу гарячим, у високому келиху, зі спеціальним блюдцем. Вживати коктейль рекомендується маленькими ковтками, і його найбільша доза не повинна перевищувати стакан. Пити через соломинку заборонено – це тобі не Піна колада!

Основна відмінність між цими гарячими коктейлями – інгредієнти, особливо це стосується алкоголю. Основа пуншу – ром, бурбон або коньяк, грога – виключно ром, глінтвейну – червоне вино.

Едвард Вернон Грог вигадали для боротьби з алкоголізмом Тоді адмірал Едвард Вернон замінив чистий ром на розведений водою та лимонним соком. Так у 1740 році з'явився перший коктейль на ромі. грог. Моряки назвали його так на честь фірмового вбрання адмірала: плаща «грогрем».