інспектори Мішлен відрізняються від численних ресторанних критиків, діяльність яких швидше є сумішшю самореклами, самолюбування, та легкого шантажу з нальотом гастрономії, ніж професійним об'єктивним оцінюванням ресторанів та їх кухні.Mar 12, 2012

Інспектори «Мішлен» впевнені, що заради такого варто здійснити окрему подорож. Так, виставляють оцінкиінспектори». Це професіонали, які не перший рік пов'язані із ресторанним бізнесом. Вони ходять по закладах та шукають недоліки (або вражаються ідеальним обслуговуванням).

Для того щоб стати інспектором Michelin, треба мати не менше 5 років (зазвичай близько 10) досвіду роботи в ресторанах кухарем, метрдотелем або сомельє, пройти спеціальні курси, де вчать, на що звертати увагу при оцінці ресторану, а потім кілька місяців попрацювати у парі з досвідченим інспектором.

Інспектор Мішлен уважно стежить за деталями, а його смак привчений бути натренованим для дегустації різних страв і кухонь. Звучить як робота мрії? Це ще не все. Мішленівські інспектори повинні протягом місяця приділяти цілі три тижні трапезам у ресторанах та куштувати якнайбільше страв від шеф-кухаря.