На інтернет-форумах стверджують, що після заморозки можуть ожити тільки короп та карась. Взимку, коли немає їжі, вони в такий спосіб впадають у сплячку і замерзають. Весною вони оживають. Ще на такі дива здатні жаби та тритони, а також інші рибки – гальян, ротан.

У середньому різна риба зберігається від 3 до 10 місяців, деякі види риби, наприклад, сардина та сайра, навіть у замороженому стані зберігаються 1-2 місяці. Інші, такі як мінтай та морський окунь, зберігаються до 1 року.

Заморожена риба на 7-10% складається з глазурі, без якої її неможливо транспортувати та довго зберігати: продукт почне окислюватися і вимерзати. При цьому при розморожуванні також відбувається зменшення ваги риби. Якщо заморожування вироблялася при температурі від -30 до -35°С, то втрата маси риби складе 2-5%.

А якщо навіть промерзає, то карась Перед цим набирає повітря і через шлунок і шкіру якимось чином взаємодіє із зовнішнім середовищем. Усі процеси уповільнені, споживання кисню низьке, і доживає до весни.