Більшість жаб віддають перевагу живому корму. Це всілякі жучки, цвіркуни, черв'ячки, гусениці та інші комахи.Що ще їдять жаби:

  • великі представники із задоволенням їдять мишей та рибок;
  • живих креветок;
  • заморожених мотилів, хробаків, артемій, рибне філе, яловиче серце;
  • гранульовані корми із зоомагазинів.

на жаб полюють багато хижаків, у тому числі чаплі, яструби, риби, великі саламандри, змії, єноти, скунси, тхори та інші.

У наші дні смажені у фритюрі лапки жаб подають у багатьох одеських ресторанах як популярний одеський та безсарабський спеціаліст. Жаби також використовують у багатьох інших регіонах: на Карибських островах, Португалії, північному заході Греції, Італії, Іспанії і американському Півдні (каджунська кухня).