Більшість жаб віддають перевагу живому корму. Це всілякі жучки, цвіркуни, черв'ячки, гусениці та інші комахи.Що ще їдять жаби:
- великі представники із задоволенням їдять мишей та рибок;
- живих креветок;
- заморожених мотилів, хробаків, артемій, рибне філе, яловиче серце;
- гранульовані корми із зоомагазинів.
на жаб полюють багато хижаків, у тому числі чаплі, яструби, риби, великі саламандри, змії, єноти, скунси, тхори та інші.
У наші дні смажені у фритюрі лапки жаб подають у багатьох одеських ресторанах як популярний одеський та безсарабський спеціаліст. Жаби також використовують у багатьох інших регіонах: на Карибських островах, Португалії, північному заході Греції, Італії, Іспанії і американському Півдні (каджунська кухня).