Корисні властивості часнику виявляються лише у свіжому вигляді, а після термічної обробки або сушіння часник втрачає всю свою користь та лікувальні властивості.

При цьому даний продукт містить ефірні олії, які провокують апетит і активують роботу підшлункової залози. А це небезпечно за панкреатиту. Також часник може спровокувати аритмію або тахікардію та сприяти розвитку жовчнокам'яної хвороби.

Скільки часнику в день можна з'їдати Як ми вже згадували спочатку, для того, щоб часник приніс користь організму, зловживати не потрібно. Дієтологи рекомендують щодня є від одного до трьох зубчиків свіжого часнику.

В Індії цим овочом лікують астму, французи рятуються ним від грипу, німці – від туберкульозу. В Італії та Іспанії народні цілителі рекомендують лікувати за допомогою часнику захворювання кишечника, а афганці вважають його корисним при легких нездужання та втоми.