Першим дозріває зелений інжир, фіолетовий інжир дозріває лише до кінцю серпня – вересні. Дерева з інжиром (смоковниця) росте в Чорногорії всюди, тому можна самим знайти ці солодощі або купити на місцевому ринку, заплативши 3-4 євро за кг. Наприкінці липня можете скуштувати зелений інжир.23 Aug 2021

У вересні настає час груш, яблук, інжиру та винограду. У жовтні настає час дозрівання пізніх сортів яблук та винограду, а також гранатів та ківі.

В кінці вересня дозрівають гранати (їх продають по 2 євро за кілограм), у продажу з'являються мандарини та другий урожай полуниці, прилавки магазинів заповнені яблуками та айвою, стиглим виноградом.

Завдяки кільком кліматичним зонам у Чорногорії з вітамінами все гаразд! Є хурма, мандарини, виноград та інжир, полуниця та черешня, лісова суниця та чорниця, ківі та кавуни. Тут рідко використовують хімію для прискорення росту, все й так встигає на сонечку.