Насіння дозріває в наприкінці серпня, у вересні. Рослина любить спеку, інтенсивне зростання зелені відбувається за температури +30 °С. Також можна навесні висіяти у відкритий, прогрітий до 15 ° С грунт, на глибину до 2 см. Через 12-14 днів з'являться сходи.

Вегетаційний період амаранту триває приблизно 120 днів. Збирають урожай тоді, коли пожовкнуть і почне опадати листя. Щоб перевірити стиглість насіння, треба вдарити рукою по волоті. Якщо встигли, вони почнуть висипатись.

А можна, можливо чи насіння амаранту є сирими? Можна, можливо, але радимо утриматися від такого способу вживання. Сирова сировина погано перетравлюється, може виникнути відчуття дискомфорту у шлунково-кишковому тракті.

Зернятка корисної рослини проростають не через день-два, як у пшениці, нуту чи чорної сочевиці, а на третій чи навіть четвертий. Наберіться терпіння і зачекайте, не забуваючи змочувати водою кожні 8-12 годин, якщо вони підсихають і просять води. Зберігати у холодильнику.