Яблука Північного синапу знімають серед останніх сортів у наприкінці вересня – на початку жовтня, дозрівають вони у зберіганні протягом двох-трьох місяців.
За термінами дозрівання та споживання Північний синап належить до пізньозимових сортів. Знімна зрілість настає на початку жовтня. Не слід поспішати зі збиранням: тільки плоди, що добре визріли, мають високі смакові якості, гарний зовнішній вигляд, добре зберігаються в плодосховищі.
Дозрівають плоди сорту пізно, зазвичай на початку жовтня, іноді пізніше. Найкраще вдаються яблука у спекотні роки, помічено, що для повноцінного дозрівання їм необхідно набрати до 2500 градусів активних температур.
Яблука не можна тримати разом з овочами та картоплею. Їм необхідне окреме приміщення із температурою від -1° до +4°С. Яблука сортів Пепін шафранний, Велсі, Північний синап краще зберігаються за температури -1°С. Більшість сортів добре зберігається за температури близько 0 °С.