Дозрівання плодів у відкритому ґрунті відбувається в середньому через 100 днів після сходу розсади.
Якщо сорт скоростиглий, плоди дозрівають із середини липня до середини серпня. Як правило, вже до початку серпня відзначається пожовтіння листя, але за теплої погоди зав'язі ще встигнуть дозріти. При зниженні температури нижче +7…+8 градусів плоди знімають та прибирають на зберігання.
На дозрівання молочних томатів відводять півтора-два тижні. Зеленим плодам потрібно 3-4 тижні. Необхідно раз на 5-7 днів перекладати помідори, вибираючи дозрілих і підгнилих.
На думку експертів, час збирання врожаю помідорів повинно наступати, коли плоди набувають зрілого відтінку зеленого. Потім ви повинні дати томатам час, щоб дозріти на лозі. Газ етилен виробляється зрілими зеленими помідорами, що повністю сформувалися.