Крім стандартного використання граноли як їжа на сніданок або снеку на полудень, гранолу традиційно беруть у походи, оскільки вона мало важить, висококалорійна та добре зберігається; ці властивості роблять її схожою на трайл-мікс (сніданок туриста) чи мюслі. Дуже часто гранолу формують у батончик.

Дієтологи рекомендують вживати гранолу тим, хто сидить на дієті, вранці як корисний сніданок, щоб забезпечити себе енергією і почуттям ситості до обіду. Приготувати гранолу самостійно під силу навіть кухарю-початківцю.

Її не потрібно варити чи запарювати – просто додайте молоко чи йогурт, і сніданок готовий! Гранолу – Це універсальний продукт! Швидкий сніданок та перекус: з молоком, йогуртом, ряжанкою, кефіром, закваскою. Незвичайний десерт: із йогуртом, сиром, фруктами, ягодами.

За словами нутриціолога, щоб уникнути проблем зі здоров'ям, день бажано вживати не більше 200 грам граноли. «Гранолу можна їсти і кожен день, але бажано трохи більше 200 грн. Це з тим, що сам собою продукт має досить високу калорійність.