Найкраще солити воду до того, як ви відправите пельмені до каструлі. Кількість солі залежить від кількості води. Так, на 1 л рідини вводиться 1 чайна ложка солі. Досвідчені кулінари вважають, що вводити сіль у самому кінці варіння не має сенсу.Aug 8, 2021

Вода має заповнювати її на три чверті або дві третини (пельмені витіснять частину води нагору згідно із законом Архімеда рівно в тому обсязі, який займуть самі). Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати до неї пельмені. Щоб пельмені не склеювалися можна додати у воду ложку олії.

Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.

Пельмені не можна кидати ні в холодну, ні в киплячу воду. Бажано, щоб рідина була теплою. Її температура має перевищувати 50 градусів. Коли вода закипіла, її необхідно трохи остудити, використовуючи додаткову порцію холодної рідини.