Вживати страви з кускусом рекомендується в першій половині дня. Запарювати кашу треба водою, додаючи мінімальну кількість жирів, а від цукру краще зовсім відмовитись.

Кускус – продукт калорійний. Не варто ним зловживати, маючи схильність до набору зайвої ваги. Також не можна включати в раціон крупу людям, які страждають на целіакію.

Кус-кус багатий на вітамін В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням. – У крупі міститься фосфор, калій, залізо, мідь та харчові волокна, які сприяють нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту.

У манній каші відносно мало вітамінів і вона знижує засвоюваність вітаміну D, тому краще не зловживати. До речі, кускус — це та сама манка, тільки обвалена в борошні. І нічим суттєвим, крім вищого вмісту глютена, від манної крупи не відрізняється.