У наприкінці червня – на початку липня на прилавках з'являються красиві персики, нектарини та абрикоси.

На що звертати увагу при покупці?

  1. Абрикоси з жовтою м'якоттю при дозріванні жовтіють або навіть стають яскраво-жовтогарячими. …
  2. Абрикоси з білою м'якоттю зазвичай менш ароматні, у них тонка напівпрозора шкірка, такі плоди стають стиглими та солодкими, не жовтіючи.

Jul 20, 2022

У абрикосах досить високий вміст калію, вони відносяться до лідерів за його рівнем. Тому за наявності серйозних проблем із нирками, включаючи недостатність нирок, від вживання великої кількості абрикосів варто утриматися. Допустимо не більше двох штук на добу, попередньо очистивши їх від шкірки.

Сезон для всіх абрикосів приблизно один – липень – серпень, а далі вже продаються ті, що були зірвані недозрілими, а дозрівали у спеціальних камерах. Як правильно вибирати абрикоси?