Тан відмінно вгамовує спрагу, але ще його використовують як основу для холодних супів та маринадів для риби та м'яса, а також додають у тісто. Чим корисний. Напій містить сольовий розчин, який нормалізує водно-сольовий баланс. Саме тому його рекомендують при похмілля.
Напій підтримує водно-сольовий баланс в організмі та корисний для здоров'я. Його не рекомендують вживати на ніч через сечогінні властивості. Тан також не рекомендують вживати при захворюваннях шлунка, гіпертонії, гастриті, нирковій недостатності.
Тан сприяє швидкому виділенню травних соків, отже, будь-яку їжу ви перетравлюєте швидко та якісно. При цьому важливо дотримуватися балансу: надмірне вживання будь-яких напоїв матиме негативний ефект. Рекомендується випивати на день 500 – 600 мл. тана (близько трьох склянок).
У тані міститься повний комплекс елементів, які у молоці. Солі, утворені в тані внаслідок молочнокислого бродіння мацоні, нормалізують водно-сольовий баланс організму, підвищує стійкість організму до урологічних захворювань. Тан допомагає виліковувати нефрити, холецистити, хвороби нирок та печінки.