Як вибирати і зберігати Краще купувати лавровий лист на ринку в сезон (з листопада по лютий).

Сушені лаврові листя можна знайти у будь-якому продуктовому магазині, виростити в домашніх умовах або зібрати. Рекомендований період збору – з середини листопада до середини лютого. Здорові листки лавра мають темно-зелений відтінок, без плям та пошкоджень, випромінюють сильний запах.

На ринку інша напасть: замість лаври можна купити лавровішню. Така підробка – схожа на лавр вічнозелена рослина із сімейства розоцвітих. Його свіже листя містить похідні синильної кислоти (ціаніди) і отруйні, але не бійтеся – ви ж не будете їх жувати сирими?

Коли додавати лавровий лист Пряність має опинитися в супі приблизно за 5 хвилин до завершення його приготування. В цьому випадку лист не тільки встигне віддати рідкій страві весь свій приємний аромат, а й зберегти корисні властивості.