Надлишок солі призводить до того, що в організмі починає затримуватися рідина (1 г натрію затримує 200 мл води), що призводить до появи прихованих набряків). Це негативно впливає на роботу внутрішніх органів. Особливо небезпечний надлишок солі при захворюваннях нирок та серцево-судинної системи.

Але бувають моменти, коли хочеться не просто трохи підсолити, а з'їсти щось справді дуже солоне — солону рибу, чіпси, огірок… Як робити в таких ситуаціях? – Дуже ймовірно, що організму сильно не вистачає магнію, – припустив ендокринолог.

Подібне бажання може свідчити про сильний стрес, який ви переживаєте: через нервові переживання та втому організм особливо гостро потребує природних мінералів і солей. Щоб забезпечити його всім необхідним, налягайте на несолоні горіхи, злаки, фрукти та овочі.

Якщо різко потягнуло на солоне, не варто солити все поспіль, велика кількість солі негативно позначається на роботі організму, краще спробувати пити мінеральну воду із підвищеним вмістом. солей. При бажанні гострого – найкращим варіантом буде імбир як спеція.