Зазвичай жовток рекомендується вводити у харчування з 7 місяців. Але, можливо, оцінивши стан здоров'я малюка, педіатр запропонує запровадити його дещо пізніше. · Не давайте білок. Саме білок частіше викликає алергію, і тому одразу давати яйця цілком не варто.

Найкраще почати давати невеликий шматочок добре звареного курячого чи перепелиного жовтка. Розмір першої порції становить приблизно 1/10 курячого або 1/5 перепелиного яйця. Протягом тижня її можна збільшити до 1/4 і 1/2 відповідно.

Комаровський рекомендує введення овочів та фруктів лише до 8 місяця життя малюка. При цьому починати потрібно з овочевих відварів, і тільки після них можна пропонувати немовля овочеве пюре чи суп. Через 2 тижні в раціон можна додати жовток яйця та м'ясо. Схема введення – у прикріпленій таблиці.

ВООЗ рекомендує віком від 6 до 12 місяців давати яйце дитині між їдою. Наші педіатри рекомендують розтерти жовток з грудним молоком чи розведеною дитячою сумішшю до однорідної консистенції. Давати розтертий жовток з ложечки перед годуванням, у першій половині дня, вводячи спочатку невеликими дозами.