Весь зелений часник їстівний – крім коренів. Додайте сирий часник у овочеві салати та бутерброди, використовуйте в супах, котлетах та начинках для пирогів, у жаркому та млинцях з припіком. Зелений часник перетворює гарніри.

В Індії цим овочом лікують астму, французи рятуються ним від грипу, німці – від туберкульозу. В Італії та Іспанії народні цілителі рекомендують лікувати за допомогою часнику захворювання кишечника, а афганці вважають його корисним при легких нездужання та втоми.

Пір'я часнику містять велику кількість вітаміну С, а також вітаміни групи В, А, Е, РР. У них багато корисних елементів: магній, натрій, фосфор, калій, селен, мідь та багато інших. У листі часнику є корисні антиоксиданти і, звичайно, цінна рослинна клітковина.