Як і будь-які солодкі продукти, Ганна радить їсти морозиво у першій половині дня: з 11:00 до 16:00. Анна: У цей час підшлункова залоза перебуває в більш активному стані, тому ті вуглеводи з жирами, які надходять разом із морозивом, засвоюються легше.

Щодо часу, то по можливості найкраще їсти морозиво у часовий проміжок до 15 годин. «До трьох годин у будь-якої людини максимально швидкий обмін речовин.

Насамперед вживати морозиво не варто людям із порушеннями вуглеводного обміну – ожирінням, цукровим діабетом, предіабетом. Як зазначила в інтерв'ю телеканалу "Москва 24" лікар-дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова, якщо надто захоплюватися морозивомце може посилити хвороби.

Всупереч поширеному міфу про те, що взимку морозиво їсти не можна, ласощі не надають шкідливого впливу ні на горло, ні на шлунок, і без жодних побоювань їм можна, можливо побалувати себе і в холодну пору.