Введення авокадо в дитяче харчування рекомендується, як правило, з 12 місяців.
Гарне авокадо має консистенцію як у вершкового масла. Якщо ви обрали пюре прикорм для дитини, то можна розім'яти його вилкою, або використовувати блендер. Якщо ж ваша дитина на самопригоді (БЛВ), то поріжте її безпечними скибочками – слайсами, зробіть на ньому насічки.
Одна з найнадійніших ознак зрілості плода – його м'якість. Стигле авокадо має піддаватися тиску. Щоб не пошкодити м'якоть, натискайте плід не кінчиками, а подушечками пальців чи долонею. Твердий, як камінь, фрукт явно недостиглий.
У авокадо багато мононенасичених жирних кислот, що позитивно впливають на роботу серця. 77% калорій у авокадо – Це корисні жири. Найбільший об'єм з них – олеїнова кислота, вона допомагає стабілізувати рівень холестерину в крові.