Розлив молодого пива Приблизно через добу після додавання дріжджів пиво починає активно блукати, і вуглекислий газ виділяється через гідрозатвор. Активне бродіння триває 2-3 доби, потім йде на спад. Загальний час бродіння по-різному для різних сортів і залежить також від температури.

Час початку бродіння може бути різним від 2 до 24 годин, це багато в чому залежить від температури сусла та стану дріжджів.

4) Осідання дріжджів на дно ферментера. 5) Щільність за ареометром не змінюється протягом 3-х днів. 6) Пиво висвітлилося. Замовлення гідрозатвору свідчить про закінчення активної фази бродіння.

Зброджування відбувається з додаванням дріжджів Saccharomyces uvarum за температури 6-12оС протягом 7-12 днів.