Та й мандариновий сезон в Абхазії короткий – з листопада по січень, лютий, потім мандарини та апельсини втрачають товарний вигляд та смакові якості. Їх же не обробляють парафіном, як грецькі та турецькі. Тонка шкірка починає сохнути.

Наприкінці листопада-початку грудня дозріває головна прикраса новорічного столу. мандарини. Збирати їх починають заздалегідь, у листопаді, не дозрілими, щоб до Нового року встигнути реалізувати. Мандарини збирають у дерев'яні ящики, в яких вони поступово дозрівають.

Сезон більшості сортів мандарина триває з листопада до квітня. Втім, у магазинах вони продаються цілий рік.

Мандарин характеризується надзвичайним поліморфізмом, у результаті групи його сортів (чи навіть окремі сорти) були описані різними авторами як самостійні види. Особливо великою різноманітністю виділяються плоди тропічних сортів. Дозрівають у листопаді – грудні.