Полуниця має бути рівномірно червоною, але не бордовою: занадто темний колір видає перестиглу полуниці, яка ось-ось забродить. За смаком вона буде нудотно-солодкою чи гіркою. Листя. Під ними полуниця теж має бути червоною.

Приблизно за місяць до посадки в грядку вносять багато компрес, що добре перепрів, і ретельно рихлять для забезпечення дренажу. Фактично, полуниця дає більше солодких ягід у збагаченому компостом, піщаному ґрунті. Посадка на піднятих грядках чи пагорбах також є гарною ідеєю – покращується дренаж.

Причиною того, що навіть у таких чудових сортів полуницісмак яких оцінений так високо, плоди можуть кислити або мати відверто кислий кус, може бути волога, точніше – полив, несвоєчасний або неправильний.