Авторитетні сомельє сходяться на тому, що для таких вин цілком достатньо постояти якийсь час у відкритій пляшці, без переливання в декантер. Більшість червоних вин повинні провести в декантері перед подачею від 20 хвилин до 2 годин.Jun 6, 2011

Навіщо декантувати вино У декантаціїКрім того, що це чарівне дійство, є і безперечна користь – очищення алкоголю від осаду, який утворюється при тривалому зберіганні. Через абсолютно безпечні для здоров'я таніни вино стає каламутним і різким на смак, а піщинки явно відчуваються у роті.

Декантація робить краще червоні вина з насиченим смаком, причому не лише витримані (Bordeaux, Bourgogne, Valle du Rhone, Vega Sicilia, Porto Vintage). Декантують та сухі білі вина, Ті, що витримані в бочках з дуба (Graves, Bourgogne, Vallee du Rhone, Val de la Loire).

Вино переливають в декантер повільно, всю пляшку цілком. Якщо йдеться про молоде вино, наповнений декантер похитують, щоб допомогти рідини насититися киснем. Зачекавши близько 15 хвилин, вино із судини потрібно налити в келих тонким струмком. Декантують як червоні, так і білі вина.