Забираються плоди арахісу приблизно в наприкінці вересня. Боби необхідно викопати з ґрунту, висушити і помістити в темне і сухе місце при температурі не більше 10 градусів Цельсія. Арахіс зберігатися тривалий час без втрати смакових якостей.Apr 12, 2019

У період вегетації садівники не стикаються із проблемами захворювання рослини. Коли на арахісі починають сохнути, жовтіти листя і стебло, значить горіхи можна викопувати і збирати врожай.

Арахіс любить тепло, сонце та помірну кількість вологи. Залежно від сорту та погодних умов період дозрівання арахісу від посадки до збирання врожаю триває 120-160 днів. Збираючи врожай, фермер повністю вириває кущі арахісу і перевертає їх, щоб боби підсохли та не зіпсувалися при зберіганні.

Не очищаючи шкірку, засипте на лист арахіс, і при температурі 90 градусів сушіть до готовності. Як перевірити готовність? Дістаньте один горішок, очистіть від шкірки та потріть його в руках. Якщо лушпиння легко відходить, можна вважати сушіння закінченою.