Печінка бажано солити наприкінці приготуванняоскільки сіль забирає вологу, а від цього вона може вийти сухою.
Соліть печінку за 4-5 хвилин до готовності. Якщо додати сіль під час вимочування або на початку варіння, субпродукт буде жорстким
Головне – не пересмажувати печінка. Щоб вона залишилася соковитою, достатньо тримати кожну сторону на розігрітій сковороді по 5 хвилин (або трохи менше). Якщо перед обсмажуванням вмочити шматочки печінки в борошно або кляр, то сік точно залишиться всередині. Сметана або вершки – вірні соковиті друзі і м'якою печінки.
Як зробити печінка м'якше Однак попередньо не забудьте помістити печінка у целофановий пакет, щоб вона не розповзлася. Ще один спосіб зробити печінку м'якою – обваляти нарізані шматочки в невеликій кількості соди, залишити приблизно на 1 годину, а перед обсмажуванням промити водою. Така печінка танутиме в роті!