Не забудьте, що м'ясо на шампурах чи ґратах має розташовуватися на висоті близько 10 сантиметрів від вугілля. Якщо опустити м'ясо нижче, воно швидше за все підгорить. Якщо підняти вище, то м'ясо може вийти сухим і нерівномірно просмаженим. Jun 22, 2011

Точніше, із жаром від вугілля – кожен досвідчений кулінар скаже, що відкриті язики полум'я згубні для м'ясатому викладати шампури на мангал можна тільки тоді, коли вугілля добре прогорять і покриються шаром попелу. Якщо ви використовуєте рідину для розпалювання, зачекайте, поки вона повністю вигорить.

У жодному разі не можна смажити м'ясо на відкритому вогні. Шампури слід викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м'ясо покрилося скоринкою і зберегло весь сік усередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно.

Перевертайте м'ясо, як тільки з'явиться рум'яна скоринка. Краще частіше, тоді нічого не підгорить. Шматкам середнього розміру вистачить 20-30 хвилин, щоб дійти готовності.