Як тільки вода закипить, вогонь потрібно зменшити до мінімуму, дати компоту покипіти під кришкою 3 хвилини і вимкнути. Після цього напій має наполягати, щоб придбати насичений смак.

Коли вода закипить, зменште вогонь до мінімуму, дайте залишити під закритою кришкою близько 3 хвилин і вимикайте. Настоявшись, компот стане найсмачнішим, неймовірно ароматним та максимально насиченим. 4.

У киплячу воду акуратно всипають вимиті ягоди чи фрукти і варять на повільному вогні не довше 10-15 хвилин. Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів та корисних властивостей. Цукор всипають до смаку, в середньому це склянка цукру на 2 літри води.

Багато хто часто задається саме цим питанням: можна, можливо чи взагалі закривати компот? Це, звичайно, робити можна, можливо, але з одним застереженням: перед тим, як закривати компотнеобхідно з усіх ягід витягнути кісточки. Проблема навіть не в тому, що хтось із домочадців може випадково придушитися такою кісточкою.