Зимовий сорт – айва дозріває до середині жовтня. Одне дерево дає до 50 кг плодів. May 11, 2021
Збір айви слід проводити у другій половині жовтня, іноді – на початку листопада. Однак іноді ранні сорти можна зривати вже наприкінці вересня. Однак важливо не просто вибрати конкретну дату, а й переконатися, що плоди справді дозріли.
Вибирайте плоди айви більш жовтого кольору. Зелений відтінок може говорити про незрілість. Забарвлення має бути рівномірним, без плям і вм'ятин. Якість плоду айви можна визначити за твердістю, щільністю та запахом.
Як визначити стиглість японської айви
- стиглі фрукти повинні мати рівномірне жовте забарвлення без зелених плям;
- яскраво виражений аромат свідчить про те, що плоди встигли;
- якщо фрукти почали опадати з чагарника на землю – це важлива ознака їхньої дозрілості.