Від сходів до збирання врожаю у них налічується близько 80 днів і за невеликої ваги ягоди відзначаються високі смакові якості. Замахуватися на сорти з більш тривалим вегетаційним періодом не варто, лише тому, що можна так і не дочекатися врожаю.
Залишають не більше 5-6 майбутніх ягід, інші плодики, що зав'язалися, прибирають. Верх прищипують над останнім, залишивши 4-5 листків. Другий спосіб – задіяти пагони другого порядку та підв'язувати до шпалери. Оптимальне кількість – дві батоги з однією зав'яззю на кожній.
Про стиглість плодів кавунів свідчить підсихання вусиків та прилистків у плодоніжки, а також глухий звук при ударі по плоду. Прибирати їх необхідно на початку дозрівання, коли м'якоть ще рожева, а насіння тільки починає буріти.