Щоб швидко отримати зелені паростки, необхідно помістити посадковий матеріал у відповідне середовище. При температурі +15-16 ° С насіння починає прокидатися. Але за таких умов сходитимуть вони дуже довго — близько 3 тижнів або 1 місяця.
Насіння потрібно помістити у розчин на 20 хвилин. Вода має бути тепла, 30-35 градусів, при цьому відбувається прогрівання посадкового матеріалу і підвищується його здатність до проростання. Після протруювання потрібно ємність накрити марлею і злити розчин, насіння при цьому залишаться у ємності.
Опустіть насіння перцю у 3-4%-ний розчин кухонної солі (30-40 г на 1 л води), перемішайте і потримайте в ньому хвилин сім. Повноважні насіння перцю опустяться на дно, а слабкі випливуть – і їх можна буде викинути. Ті, що залишилися насіння перцю потрібно добре промити, розсипати папером і просушити.