«Бульйони радять солити на початку варіння. У м'ясі існують так звані солерозчинні білки, які при варінні переходять у воду лише за наявності солі. Тому бульйон треба солити відразу, але помірно, швидше недосолювати, тому що якщо посолити сильно, то потім суп може виявитися пересоленим. Mar 13, 2018
М'ясний бульйон потрібно солити за півгодини до закінчення готування. Рибний бульйон солять на самому початку варіння. А грибний – наприкінці.
Перша – бульйон потрібно солити в кінці. Друга – якщо хочете отримати відварене м'ясо, соліть в кінці, якщо хочете отримати бульйон, соліть на початку.
Супи та бульйони: солити і на початку, і в кінці Це необхідно для того, щоб у воду перейшли білки, які зв'язуються тільки з молекулами натрію. На каструлю до 5 літрів достатньо столової ложки солі: більше не потрібно, тому що вода википатиме, так що бульйон може виявитися пересоленим.