Солити сочевицю рекомендується наприкінці варіння. Якщо додати сіль на початку, доведеться готувати довше. Іноді бобові потрібно помішувати, щоб вони не пригоріли. Спирайтеся на час варіння, вказаний у рекомендаціях нижче, але враховуйте власний смак.
Солити сочевицю необхідно наприкінці її приготування. Під накритою кришкою їй слід нудитися від 10 до 40 хвилин з періодичним перемішуванням.
Варити червону сочевицю на невеликому вогні періодично помішуючи. Готується вона досить швидко – 10-15 хвилин і зерна стають м'якими. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати страві трохи настоятися перед подачею.
Зелену сочевицю потрібно варити Довго: близько 40 хвилин на невеликому вогні (після замочування у воді протягом 40-60 хвилин). Коричневу сочевицю варіть протягом 30 хвилин (після замочування у воді протягом 40-60 хвилин). Червону та жовту сочевицю слід варити приблизно 10-15 хвилин (її не потрібно замочувати у воді).