Іноді качан зростає нещільним, пухким. Щоб позбутися цієї пухкості, приблизно за місяць до збирання врожаю у капусти обрізають нижні листя. Після видалення рослина перестає витрачати поживні речовини з їхньої зростання, а направляє в більш потрібне місце – до самого кочану.

Чому не варто обривати листя у капусти По-перше, все листя беруть участь у фотосинтезі, а по-друге, саме у нижньому листі накопичуються поживні речовини (той же вітамін С), необхідні для формування, зростання та дозрівання качанів.

При сухій та спекотній погоді капусту поливають раз на 2-3 дні. Кожній рослині під час одного поливу потрібно не менше 5 л води. Якщо нижнє листя стане млявим і опуститься до землі, почастуйте полив або зробіть його більш рясним. Зменшуйте полив, тільки коли качани повністю сформовані.